Min senaste ridtur var för 45år sedan, men både jag och Tuva Unik överlevde ;-)

Varför ville jag skriva?

Orsaken till att jag började skriva var att jag en dag gjorde en fantastisk upptäckt om mig själv. Ju mer jag tänkte på vad jag varit med om och upplvet, och vinsten av det, ju mer insåg jag att jag borde dela med mig av det till andra. Mina underbara medspelare.
 

Om jag inte behövde låta mig påverkas av någon annans smittsamma förkylning eller influensa. Borde det kanske gälla fler än bara mig... eller vad tror du?

Detsamma gäller de allergier jag gick med under väldigt många år! Men inte i onödan, för det fanns ju en upptäckt att göra ur det! Idag är jag fri från det som tidigare begränsade mitt liv. Det gäller ALLA begränsingar jag tidigare upplevt.

Mitt skrivande

När jag började skriva, fick jag börja från noll.

Jag minns att jag var frånvarande på många svenskalektioner under högstadiet... och bara för några år sedan upptäckte jag också att jag har levt med dyslexi sedan barndomen.
 

Det förklarar en del. Jag har aldrig gillat att läsa böcker och haft svårt att ta in det jag läst! Det här är något jag brottas med och samtidigt har det gjort att jag kunnat utvecka mig under mitt skrivande och redigerande genom åren.
 

Många gånger har jag svurit inom mig när jag missat alla felaktigheter innan jag tryckt ut ett nytt testexemplar eller en serie "färdiga böcker". Men det har samtidigt gjort det möjligt att fylla på med mer kunskap, där ny forskning är med och stödjer mina erfarenheter. I slutändan ser jag det därför som en gåva det också. All utveckling är för mig en underbar upplevelse, inget negativt!


Ekorrhjulet

Jag har valt att leva utanför det ekorrhjul vi människor tillsammans skapat fram i våra samhällen. Där vi lever formade och väldigt begränsade liv med alla regler och förordningar.

Det inrutade och inramade livet gav inte mig det jag sökte utan livsglädjen och lyckan fann jag i det fria och obegränsade livet. Utanför den "trygghets och komfortzon" vi stoppas in i som barn.

Där jag själv medvetet väljer det jag vill uppleva i varje stund!

Vad vill du uppleva?

Ett magiskt ögonblick i paradiset

Vem är jag?

Jag heter Kjell Bergvind, född 1959 i Solna.

Jag lever ett intressant och spännande liv. Det började framförallt en tid efter min "utbrändhet" (~2000), då jag starkt ifrågassatte livet som det var och därefter succesivt började leva medvetet - dvs. med öppna ögon och ett öppet granskande. Innan det levde jag ett högst omedvetet och begränsat liv som fick mig att kämpa och må dåligt.

Vi behöver lära oss förstå vad de olika tillstånden (medvetet och omedvetet) innebär för vårt liv här på jorden. Det är oerhört betydelsefullt.

De tre åren jag arbetade som alternativ terapeut med avancerade medicinska instrument gav mig väldigt mycket! Både för min egen hälsa men också när det gäller kunskapen i hur vi människor egentligen fungerar.

Det har bidragit till att jag kan se vad det är som påverkar människor fysiskt och mentalt, och även hur vi skapar fram problem utanför kroppen. Allt har för mig blivit väldigt klart och tydligt när pusselbitarna fallit på plats, i lugn och ro.

- Jag vet nu VARFÖR vi är här på jorden! Men också orsaken till att kosmos en gång skapades.
 

Det finns en del olika vägar att gå i livet och alla har sin egen lite unika väg. Ingen "bättre eller sämre", utan alla är till för att vi ska kunna göra meningsfulla upptäckter, att utvecklas och må bra! Det finns därför inga "rätt och fel".
 

När jag ser tillbaka på livet och min barndom ser jag att jag ställts inför väldigt många saker där jag låtit begränsa mig. Framförallt genom hur jag valt att se på mig själv i olika situationer och det som utmanat mig just då.

En ljuv doftande ros.. ett av livets små mirakel

Livet är bara en kär lek

För mig är livet bara en lek - en kär lek och ett enda stort äventyr i en sagovärld! Jag ser livet ur ett obegräsat perspektiv numera, där "hot, risker och fara" slutat existera.

Livet är redan säkerställt, fast vi inte kan se det.

Jag gör det utan att fly iväg från de rädslor vi bär inom oss. Dom har jag gått rakt in i och med tiden sett igenom. Flykt är annars ett vanligt sätt att gömma sig bakom men det gynnar ingen i långa loppet och är dessutom inte hållbart i längden! Då verkligheten alltid kommer ikapp en dag...

Våra kroppar har en intelligent funktion ihop med sinnet, de vill alltid visa vilka rädslor vi bär på. De gör det genom de signaler de sänder ut (sjukdomar och krämpor)!

Det går aldrig att lura intelligensen i livet och var nog heller inte meningen att det ska gå. Då stagnerar utvecklingen
och det fulländade livet uteblir.
 

Kanske är det så att vi människor befinner oss i ett "konstruerat rum"? Där det inte finns något eller någon som kan gå sönder, skadas eller dö... på riktigt? - Vad tror du om det... eller är det bara en löjlig tanke många av oss har?


Jag och "Maggan"

Mitt tidigare liv

Jag jobbade nästan 30år i Data/Telecombranchen innan jag stannade upp och gjorde en helomvändning. Mitt liv hade stagnerat inom många områden där även lycka och glädje försvunnit. Det trots alla fysiska förutsättningar som fanns.

Det som fick mig att vakna till liv igen, var att jag ruskades om när jag "gick in i väggen" / "brände ut mig" som det populärt kallades då. Det fick mig att stanna upp och fundera en stund på vad som var viktigt! - Att leva utan humor och glädje var inte det jag ville göra... Det var inte "mitt gamla jag".

Men den hjälp som finns idag, fanns inte då. Det gjorde att jag själv fick ta tag i mitt liv och det jag haft svårt att hantera. Med facit i hand är jag tacksam för de erfarenheter och de lärdommar jag fick "på köpet". - Genom att ta mig ur de "problem" jag en gång förstatt mig själv i.

En fantastisk snöformation en vintermorgon. Klickbar för större

Utveckling

De upptäckter jag gjort har förändrat hela mitt liv och det perspektiv jag tidigare sett livet ur. Livet har för mig avdramatiserats fullständigt inom alla livets områden.

Jag upplever idag inget som kan påverka mig negativt längre och misslyckanden existerar inte. Det finns bara det som för mig framåt, numera utan rädsla för vare sig framtid eller annat. En väldigt skön och behaglig upplevelse.

Kanske är det så att vi människor oroar oss helt i onödan för väldigt många saker?

Hösten är här vacker som en saga

Privat

Jag är pappa till en underbar dotter, jag älskar högt. Min upplevlse är att våra barn är med och
visar vägen inom många områden där vi "sitter fast" och inte bara när det vi kan uppleva som lycka och glädje. Sedan några år tillbaka lever jag ensam och det trivs jag verkligen med. Det passar väldigt bra in i mitt liv och det jag hållt på med de senaste åren. Vad framtiden sedan har att ge, det får vi se när vi kommer dit. Jag lever med andra ord med stor tillit och tacksamhet för det som är i stunden NU. - Den enda existerande stunden.
 

Under de senaste 21-22  åren har jag lyssnat och följt mitt hjärtas röst. och vad den säger mig. Det kan vara därför jag tagit lite oväntade och kanske inte alltid så vanliga beslut. Vilket säkerligen förvånat många och kanske även väckt en del bestörtning hos andra? - Där rädsla framkallats.
 

När saker och ting klarnat, har jag kunna kamma hem vinsten av mina nya beslut. För mig finns det inga "förluster" eller något jag sörjer utan det jag ställts inför har ständigt gett mig nya upptäckter om mig själv - mitt JAG. Och därefter kunnat se livet på ett nytt sätt. Det kan därför vara väldigt utvecklande att se vad våra beslut och agerande ger oss, tro mig!
 

Jag lever idag ett harmoniskt liv med livskvalitet, där lycka, glädje och kärlek är en del av min vardag. Det är något jag också unnar Dig och alla andra!

Jag innehar F-skattsedel .

Reflektioner om livet

Här kan du ta del av lite olika reflektioner jag har om livet på vår jord!

Att leva i nuet

Många människor talar idag om att leva i nuet!

Vad innebär det för dig?

För mig innebär det att vara så mycket jag kan i den enda stunden som finns - här och NU.

Det kan jag bara göra om jag släpper det som varit, den tiden finns ju inte längre - den är död.

Och samtidigt låter bli att vara i framtiden, för den stunden har ju inte kommit. Den finns inte - än!

Jag tror och upplever att det är i stunden "nu" vi skapar vår framtid och lever vi medvetet och tänket positivt, blir vår framtid som vi önskar och vill ha det. - Men då behöver vi ser över alla omedvetna tankar för att det ska fungera.

Det blir därför mycket lättare att vara i nu'et om vi skapar ett tillstånd där vi är utan tankar... vilket vi succesivt blir när vi tar hand om de minnen som producerar omedvetna tankar!

Om vi är i våra tankar, blir det ju svårt att vara och leva i nu'et... eller hur!?

Allt är intelligent

Jag upplever att det finns en intelligens i allt som finns. En inbyggd intelligens som skapar ett ramverk i livet och håller ihop vårt fysiska liv.
 

Där allt jag tänker, säger eller gör har en konsekvens för mig i mitt liv!


Det ser ut att bero på att livet alltid tycks vilja visa mig något. Därför upplever jag att följande meningar är av mycket stor betydelse och det som sedan skapar det vi kommer att ställas inför. Som ett resultat av våra egna tankar ord och handlingar. Det kan ju finnas en intelligens i det OM allt är ETT!
 

Allt vi gör för någon annan - gör vi också för oss själva!

 
Allt vi ger någon annan - ger vi också oss själva.

 

Allt vi inte gör för någon annan - gör vi heller inte för oss själva!

 

Allt vi gör mot någon annan - gör vi också mot oss själva!

 

Allt vi tar av någon annan - tar vi också av oss själva!
 

Det som gör att vi kanske inte ser det klart och tydligt just nu, kan bero på att konsekvensen kan komma långt senare i vårt liv... men om du är uppmärksam ser du att den alltid kommer tillbaka. Likt en bumerang...

 

Ser vi det ur ett lite annat perspektiv så kan det kanske bli lite klarare för oss.

Om allt är ETT och det bara finns en sak och ett väsen. Som bla. Albert Eninstein, Max Planck, Niels Bohr tre av våra nobelpristagare i fysik och kvantfysiken funnit, ja, då blir det kanske inte så konstigt längre!? Utan mer logiskt!
 

Då är det ju så att vi alltid möter en del av oss själva när vi möter "någon annan"... i livet. Det gör att den separationen vi idag upplever, kanske bara är en illusion...?
 

Kanske är det värt att fundera en stund på det... det kan faktiskt finnas något att hämta ur det!

Orsak och verkan

"Tankens skapande kraft" har nog de flesta av oss hört talas om men kanske inte förstått vad det egentligen handlar om? 

Är våra tankar viktiga för oss eller har de ingen betydelse alls? 

Jag har vänner och bekanta som säger att de tror väldigt mycket på tankens kraft inom vissa områden men absolut inte alla...! Har de skapat en typ av bekvämlighets zon tror du!?

En del säger att det fungerar till 100% när vi ska ut och åka bil och bestämmer oss för att ha en parkeringsplats precis utanför porten/platsen vi ska till, även om det är mitt inne i Sthlms.city.

Alla har inte upptäckt det än... men det fungerar faktiskt! Lill-babs var en av dom som flitigt använde sig av det. Jag har själv använt mig av det sedan millennieskiftet. Men är det stopp där? Och varför skulle det bara gälla så banala saker... som p-platser?
 

Fungerar det borde väl det fungera inom fler områden och kanske rent av inom alla områden!?

Jag upptäckte att tanken alltid föregår upplevelsen, det vill säga, först kommer det en omedveten tanke (vi sällan lägger märke till) och sedan uppstår det vi hade i vår tanke inför oss.

Ibland tar det lite tid men ofta kommer upplevelsen snabbt. I vår kropp sker en omedelbar reaktion men inte alltid så att vi kan märka av den. Stannar vi kvar vid samma tanke och upprepar den, blir det alltid en kännbar reaktion i kroppen!

Det betyder att varje tanke attraherar det vi sällan vill uppleva. Därför finns det en vinst i att bli medveten om vart våra tankar tar vägen.

Vi blir vad vi tänker!  sa Siddharta Gautama (Buddha)... ~500år före kristus men också Mahatma Gandhi på sin tid och många fler än dom...